Stomatologia moderna ofera numeroase opțiuni de tratament cu scopul mentinerii in arcada a dintilor naturali si sanatosi.
Unul dintre procedeele cheie care pot păstra dintii naturali si evita extracțiile dentare, este tratamentul canalului radicular. Aceasta procedura este cruciala in gestionarea infecțiilor si durerii dentare severe.

 

Iti voi explica importanta si necesitatea tratamentului radicular in îngrijirea si sanatatea dentara.

  • ce este tratamentul canalului radicular?

Tratamentul canalului radicular este o interventie stomatologica , denumită si endodontie, menită sa trateze infecțiile dentare, leziunile de la nivelul pulpei dentare din rădăcina/rădăcinile dintelui. Cand pulpa dentara este infectata, ea conținând nervi, vase de sânge si țesut conjunctiv, apare durerea intensa si inflamația la nivelul dintelui.

Tratamentul canalului radicular mai este recomandat si in traume dentare cum sunt loviturile, fisurile severe de dinti care pot deteriora pulpa dentara.

  • in ce consta tratamentul?

„tratamentul de canal” cum mai este denumită procedura, este un tratament atraumatic si se face sub anestezie locală. Se indeparteaza pulpa dentara infectata din fiecare canal radicular. Dintii pot avea unul, doua, trei sau patru canale radiculare, in functie de pozitia lui pe arcada.

In clinica noastra „Arial Dent”, suplimentam tratamentul canalelor radiculare si cu laserul, „sterilizând” canalele si închizând canaliculele dentinare pentru o mai buna si mai sigura interventie. Dupa indepartarea pulpei dentare si curățirea acesteia, fiecare canal radicular de inchide cu materiale speciale pentru aceste tratamente.

  • ce se întâmpla cu dintele dupa tratament?

Dupa tratamentul radicular, dintele „este salvat” si devine funcțional din nou. In functie de distrucția coronară, se aplica o obturatie definitiva sau poate sa fie „îmbrăcat” cu o lucrare protetica, lucrare care ii va crea rezistența suplimentară in timp.